Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

12 Γενάρη 2014

ΨΗΦΙΣΜΑ-ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Η κυβέρνηση προσηλωμένη στις εντολές της Τρόικας, μας οδηγεί σε πλήρη οικονομική και κοινωνική καταστροφή.
Η πολιτική των Μνημονίων, έχει οδηγήσει μαζικά τους εργαζόμενους στην ανεργία (28%) και τη φτώχεια (35% κάτω από το όριο της φτώχειας). Χιλιάδες επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους στα λουκέτα, τους τοκογλύφους και την ανεργία. Την καταστροφή της Παιδείας και της Υγείας όπως ήδη τη ζούμε στα δημόσια σχολεία και νοσοκομεία που έχουν απομείνει σε «λειτουργία». Στο ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας για να πάρουν λίγα δισεκατομμύρια οι «δανειστές», αποτελειώνει το βιοτικό επίπεδο του λαού και θα ιδιωτικοποιήσει-διαλύσει όλη την υποδομή της χώρας που φτιάχτηκε με τις θυσίες και τον ιδρώτα των εργαζομένων τα τελευταία 60 χρόνια. Στην κατάργηση κάθε εργατικού δικαιώματος,  μετατρέποντας τους εργαζόμενους σε σύγχρονους σκλάβους. Τέλος τα χαράτσια και οι  κάθε λογής φόροι που κάνουν αδύνατη την πρόσβαση σε είδη πρώτης ανάγκης (πχ. πετρέλαιο θέρμανσης). 
Ιδιαίτερα στον δήμο Αμπελοκήπων με την κοινωνική σύνθεση του πληθυσμού (κυρίως εργατικές-λαϊκές οικογένειες) ο οποίος μαστίζεται από την ανεργία και την φτώχεια, καθιστάτε αδύνατη η πληρωμή των λογαριασμών της ΔΕΗ με αποτέλεσμα χιλιάδες από αυτούς  να έχουν κομμένο ρεύμα, ενώ προσφάτως θρηνήσαμε και νεκρούς.

Φοβούμενοι την κοινωνική έκρηξη ­οι πραγματικοί υπαίτιοι της δολοφονίας της μικρής Σάρας- κυβέρνηση, ΔΕΗ και Δήμοι, έτρεξαν να υποσχεθούν την επανασύνδεση όλων των κομμένων ρευμάτων. Παρά τις υποσχέσεις, με διάφορα προσχήματα και υπεκφυγές, προσπαθούν όμως να τις αποφύγουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα κι ο Δήμος Αμπελοκήπων, όπου έχουν γίνει μόλις 51 επανασυνδέσεις ρευμάτων.  
Η συνέλευση της Επιτροπή μας, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω  απαιτεί από το δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει τα παρακάτω μέτρα για την επιβίωση των δημοτών της:
1) Να παρέχει όλο το εξειδικευμένο προσωπικό του δήμου (ηλεκτρολόγοι κ.τ.λ.) ώστε να επανασυνδέσουν άμεσα το ρεύμα σε δημότες  που τους το έχει κόψει η ΔΕΗ.
2) Να αφαιρέσει τα δημοτικά τέλη από τη ΔΕΗ σε όσους δημότες είναι άνεργοι ή αποδεδειγμένα βρίσκονται κάτω από το  όριο της φτώχειας.
3) Να απαιτήσει από τη ΔΕΗ:  α) Πάγωμα των χρεών, β) κατάργηση του προστίμου για ρευματοκλοπή γ) Μεγαλύτερη μείωση στα τιμολόγια για όσους υπάγονται στο κοινωνικό τιμολόγιο δ) Καμιά επιπλέον επιβάρυνση (πχ. κόστος μηχανολογικού σχεδίου)  σε όσους υποβάλλουν αίτηση για το κοινωνικό τιμολόγιο.

Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί κανένας να μας το στερήσει. Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα! Κανένας μόνος του στην κρίση.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΣΗΣ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ
Επικοινωνία: Τηλ: 2310265730,  epitropidrasis@gmail.com, epitropidrasis.blogspot.g