Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

ΨΗΦΙΣΜΑ-ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΥΑΘ

Η χώρα συνεχίζει να βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ψηφίζοντας το τρίτο μνημόνιο ακολουθεί την ίδια δολοφονική πολιτική με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, συνθλίβοντας το βιοτικό μας επίπεδο με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες να ζουν σε συνθήκες τριτοκοσμικής χώρας, μη διαθέτοντας ούτε τα βασικά για την επιβίωση τους. Όσο για το πολυδιαφημιζόμενο «παράλληλο πρόγραμμα» της συγκυβέρνησης μάλλον εφαρμόζεται σε κάποιο παράλληλο σύμπαν!

Έτσι, μετά τις χιλιάδες διακοπές ρευμάτων από τη ΔΕΗ που συνεχίζονται, η ΕΥΑΘ ακολουθεί παρόμοια εγκληματική πολιτική,  προχωρώντας σε μαζικές διακοπές υδροδότησης σε χιλιάδες οικογένειες (2.000/μήνα! κατά δήλωση του προέδρου της), χωρίς προειδοποίηση ή και πριν λήξει η ημερομηνία του λογαριασμού  ακόμα και σε αυτές που αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν πρόβλημα (άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες κα) αλλά για διάφορους λόγους -πχ ο λογαριασμός είναι στο όνομα του ιδιοκτήτη κτλ-  δεν μπορούν να υπαχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο.
Μάλιστα η διοίκηση της ΕΥΑΘ προχώρησε ένα βήμα παραπάνω διακόπτοντας τις παροχές ύδρευσης ημέρα Παρασκευή, αφήνοντας οικογένειες επί τρεις ολόκληρες μέρες χωρίς νερό! Αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο σκέφτηκε η διοίκηση της ΕΥΑΘ  για να τιμωρήσει και να συνετίσει τους χιλιάδες «μπαταχτσήδες» όπως αποκάλεσε ο πρόεδρος Παπαδάκης ουσιαστικά όλους όσους ζουν στην ανέχεια. Στη συνέντευξη τύπου στις 31/3  παρουσίασε τα ιλιγγιώδη κέρδη της εταιρίας που ανέρχονται για το  2015 σε  20,8 εκατ. (έναντι 20,122 εκατ. ευρώ του 2014, δηλαδή αύξηση 3,14%!). Φαίνεται ότι ετοιμάζεται δεύτερος γύρος προσπάθειας πλήρους ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, που θα επιφέρει δραματικές αλλαγές, όπως υποβάθμιση της ποιότητα του νερού, αύξηση των τιμών κα.
Η συνέλευση της Επιτροπή μας, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω  απαιτεί από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΥΑΘ:

α) Άμεση επανασύνδεση όλων των κομμένων υδροδοτήσεων,
β) Πάγωμα των χρεών, διακανονισμοί οφειλών ανάλογα με τις δυνατότητες των καταναλωτών,
γ) Κατάργηση του τέλους επανασύνδεσης,
δ) Μεγαλύτερη μείωση στα τιμολόγια για όσους υπάγονται στο κοινωνικό τιμολόγιο, ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο χωρίς απαίτηση αλλαγής ονόματος στον λογαριασμό κλπ, διεύρυνση των κριτηρίων του κοινωνικού τιμολογίου
ε) Να σταματήσει η εκδικητική- εγκληματική ενέργεια των εργολάβων να κόβουν το νερό Παρασκευές. 
στ) Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί κανένας να μας το στερήσει. Κανένα σπίτι χωρίς νερό! Κανένας μόνος του στην κρίση!
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΣΗΣ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ

Επικοινωνία: Τηλ: 2310265730,  epitropidrasis@gmail.com, epitropidrasis.blogspot.gr