Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Συγκέντρωση στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης: Δευτέρα 13/3 στις 9πμ

Άμεση αθώωση των αγωνιστών! 
Ο αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής θα νικήσει!

Δεν έχει τέλος ο κατήφορος και η αθλιότητα της κυβέρνησης Τσίπρα. Μετά το Γιούρογκρουπ στις  20/2 –όπου για ακόμα μια φορά «τα έδωσαν όλα» στους δανειστές–, προσπαθούν με ένα βουνό ψέματα να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό: ότι δήθεν έκαναν έντιμο συμβιβασμό, τα μέτρα θα είναι δημοσιονομικά ουδέτερα επειδή θα υπάρξουν… αντισταθμιστικά, αναπτυξιακά μέτρα! Κανείς δεν τους πιστεύει πλέον.
Με τη συμφωνία αυτή υπογράφουν την καταδίκη-καταστροφή της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού: α) Μείωση του αφορολόγητου  στα 6.000 ευρώ β) Νέα επίθεση στο ασφαλιστικό και νέες μειώσεις στις συντάξεις, γ) Ανοιχτή αποδοχή των ομαδικών απολύσεων και των υπόλοιπων αντιδραστικών μέτρων στα «εργασιακά» κ.ά. Τα νέα αυτά μέτρα, ύψους περίπου 3,6 δισ. ευρώ, θα βυθίσουν την ελληνική κοινωνία σε ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση. Με αυτά και την επαίσχυντη συμφωνία στις βαλίτσες τους, οι απατεώνες του ΣΥΡΙΖΑ μιλάνε για… «τέλος της λιτότητας»!
Παράλληλα συντηρούν το τερατώδες Κράτος Έκτακτης Ανάγκης –όπως και οι προηγούμενες  κυβερνήσεις– για να καταστείλουν τους δίκαιους αγώνες, την οργή και αγανάκτηση που προκαλεί η πρωτοφανής  προδοσίας τους! Γι αυτό συνεχίζεται κι η δίκη των 450 κατοίκων της Χαλκιδικής (στις 13/3 δικάζονται 21 αγωνιστές, με βαρύτατες κατηγορίες μεταξύ των οποίων σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία κ.α.). Γιατί μόνο έτσι νομίζουν ότι μπορούν να σταματήσουν τον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού-χαλκού, και να συνεχιστεί το καταστροφικό έργο κανονικά, όπως έχουν συμφωνήσει! Καμιά εμπιστοσύνη στον Τσίπρα και τους ψεύτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που σπέρνουν αυταπάτες ότι θα περιοριστεί η εξόρυξη και ότι θα πέσουν στα «μαλακά» οι κατηγορούμενοι αγωνιστές αν σταματήσουν οι κινητοποιήσεις. Μοναδικό τους μέλημα να γαντζωθούν στην εξουσία, ξεπουλώντας και καταστρέφοντας τα πάντα! Μόνη προστασία του περιβάλλοντος και των συναγωνιστών μας, η συνέχιση του μαζικού κινήματος αντίστασης.